Hoe doen we het?

Tewerkstelling

HET BROTHERHOOD TEWERKSTELLINGSMODEL IS GEBASSEERD OP EEN MAATSCHAPPELIJKE ONDERNEMING DIE ARBEIDSDIENSTEN LEVERT AAN PUBLIEKE EN PRIVATE INSTELLINGEN.

TEWERKSTELLING

 

De verscheidene diensten die wij leveren gaan van horecadiensten tot op termijn onderhoudsdiensten. Brotherhood Enterprise biedt binnen één week werkgelegenheid aan ex-gedetineerden. Onze participanten werken 3 tot 4 dagen in de week en ontvangen een loon. De participanten worden dagelijks geëvalueerd en krijgen ook telkens feedback op hun prestaties. Daarnaast krijgen ze wekelijks loopbaan- en psychosociaal begeleiding. Op deze manier worden ze 100% voorbereid op fulltime tewerkstelling in de bestaande arbeidsmarkt.

 


 

FOODTRUCKS

Om ons tewerkstellingsplan realistisch te houden, hebben we besloten om te beginnen met het foodtruck concept. Deze bedrijfsactiviteit is op korte termijn ideaal om het Brotherhood model te meten en de mogelijke valkuilen vroegtijdig te detecteren. Daarnaast komen onze participanten in direct contact met de gemeenschap. Hierdoor, wordt de drempel tot interactie tussen de participant en de burger op straat verlaagd.

Brotherhood Enterprise heeft een exclusief samenwerkingsakkoord met de stad Brussel en de gemeente Elsene bereikt. Het stadsbestuur van Brussel heeft ons de goedkeuring gegeven om met onze gigantische keuken op wielen op drukbezochte plaatsen in het hartje van Europa te mogen staan.

 

Wij ambiëren om op termijn minstens 10 foodtrucks te introduceren in België zodoende dat we jaarlijks minstens 400 ex-gedetineerden kunnen tewerkstellen en begeleiden. Het concept ‘Foodtruck’ is vooral laagdrempelig en duurzaam. Enerzijds laagdrempelig omdat het productieproces niet moeilijk is en het een ‘Urban’ jasje draagt. Anderzijds duurzaam omdat we ons niet alleen zullen focussen op de stad Brussel, maar heel België.


SCALING UP

Op termijn streeft Brotherhood Enterprise ernaar om tewerkstellingsprogramma’s te creëren waar een groot aantal ex-gedetineerden aan het werk worden gezet. Hoe groter het aanbod, hoe groter de sociale impact ! Brotherhood hanteert een realistische methode om een langetermijnstrategie op te zetten. Hierin spelen twee componenten een centrale rol, namelijk effectiviteit (netwerkeffect) en efficiëntie (productieproces).